Raad Lelystad vraagt minister Bruins 'omarming van ziekenhuis' serieus te nemen

Lelystad - De Lelystadse gemeenteraad vraagt minister Bruno Bruins in een brief om de 'omarming van het ziekenhuis' serieus te nemen.

'Een omarming die ongeveer het hele ziekenhuiscomplex omvatte, verhalen van tussen de 2000 en 3000 aanwezigen over hun ziekenhuis, een indrukwekkende, ontroerende saamhorigheid. Op zondag 25 november kende Lelystad een van de grootste maatschappelijke acties uit haar geschiedenis'.

Zo begint de brief die de voltallige Lelystadse gemeenteraad vandaag aan minister Bruins schrijft. In de brief brengt de raad onder woorden dat goede zorg vóór alles een voor inwoners bereikbare zorg is, letterlijk en figuurlijk.

[De tekst gaat verder na het filmpje]

De door de raad georganiseerde manifestatie ‘Omarm ons ziekenhuis’ van zondag 25 november gaf uiting aan het gevoel dat ziekenhuiszorg om mensen gaat. De zorgverleners van het Lelystadse ziekenhuis en hun ondersteuners werd daarmee een hart onder de riem gestoken. En ‘last but not least’ was het een teken van protest: een signaal dat Lelystad en omgeving een volwaardig ziekenhuis verdient, dus met volledige spoedeisende hulp, operatiekamers, bedden voor 1 – 3 dagen en acute verloskunde.

In de brief vraagt de raad van Lelystad aan de minister om het indrukwekkende signaal dat de Lelystadse samenleving hiermee afgaf, serieus te nemen en hiermee snel en resultaatgericht aan de slag te gaan.

Bij de brief is een bijlage gevoegd die in woord en beeld een indruk geeft van de manifestatie ‘Omarm ons ziekenhuis’.