Sterk verdedigend ASVD wint met 24-19 van Dindoa

Ermelo - Met als basis een sterke verdediging heeft ASVD | PV Systems zaterdag de uitwedstrijd tegen Dindoa in Ermelo in een 24-19 winst omgezet. Met vier punten uit twee wedstrijden liggen de korfballers uit Dronten op schema om in de top van de eerste klasse mee te draaien.

In een volle en aanvankelijk sfeervolle Dindoa-hal begon ASVD sterk aan de wedstrijd. De aanvallen verliepen soepel en na een minuut of zes stond er een 2-5 tussenstand op het scorebord. Vanaf dat moment speelde ASVD een moeizame wedstrijd. Verdedigend bleef het prima op orde. Het bleef wel 10 minuten lang 2-5.

Uiteindelijk doorbrak Dindoa de impasse en ging zelfs door naar 5-5. Daarna kwam ASVD wel weer op voorsprong. Meer dan twee verschil werd het voorlopig niet. Aanvallend liep het gewoon niet lekker. Te veel foutpasses en ook te vaak aanvallen zonder schotpoging. Goed om te zien was het feit dat na lang blessure leed Lieke Beckerman weer een volledige wedstrijd speelde. Zij bekroonde dat ook nog eens met 3 doelpunten. De partijen gingen rusten bij een wel heel lage 6-8 ruststand.

In het tweede bedrijf werd er wel lekker gescoord. De Drontense formatie bleef daarbij steeds aan de goede kant van de score. Toch zat Dindoa lang op het vinketouw. ASVD kwam namelijk maar niet verder dan drie doelpunten verschil en dat is in het hedendaagse korfbal gemakkelijk te overbruggen.

Met nog wat aanvalskracht in de vorm van Petra Leijten drukten de Drontenaren tien minuten voor tijd dan toch door en werd er gespeeld naar een 19-24 overwinning.

Hoofdtrainer Wilbert Leendertse zag dat het moeizaam ging: 'Het ging met name niet lekker in de afronding. Gelukkig werd dat in de tweede helft beter. We bleven vertrouwen houden en zochten duidelijker naar de kansen'.

Lejon Bruinekreeft was met 8 doelpunten weer op schot. Daarnaast scoorden: Rodee Voortman 4x, Lieke Beckerman en Petra Leijten 3x, Jitte Leendertse, Robin ter Woord en Wouter Neutel 2x. 

Zaterdag 8 december volgt er weer een thuiswedstrijd. KV Apeldoorn komt op bezoek. Een sterke tegenstander dus weer een spannend potje.