Kinderen in groep 6 krijgen boek over Flevoland cadeau

Lelystad - Alle Flevolandse kinderen die in groep 6 zitten krijgen een kinderboek over Flevoland cadeau. Het kinderboek Onder Water is een idee van Theatergezelschap BonteHond, FleCK en Bibliotheeknetwerk Flevoland in het kader van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet.

Het allereerste exemplaar wordt op 19 december in Bibliotheek Lelystad uitgereikt aan gedeputeerde Michiel Rijsberman. Vanaf dan is het boek in alle Flevolandse bibliotheken te vinden, klaar om opgehaald te worden door scholen en hun leerlingen uit groep 6.

Onder Water: het kinderboek

Regisseur Judith Faas, schrijver Sanne Schuhmacher en illustrator Gert-Jan Oosting bedachten voor het kinderboek samen een nieuw verhaal dat geïnspireerd is op de voorstelling Onder Water van Theatergezelschap BonteHond. Het resultaat is een boek over trots zijn op jezelf en waar je vandaan komt, met de leukste Flevoland-feitjes, prachtige illustraties en Onder Water-poëzie.

Onder Water: de voorstelling

De theatervoorstelling Onder Water maakte BonteHond speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar en speelde deze het afgelopen jaar veelvuldig voor Flevolandse scholen en in bibliotheken. Op vertoon van het boek kunnen kinderen gratis naar de extra voorstelling en workshop die op 4 januari 2019 wordt gespeeld bij BonteHond in creatieve broedplaats De Voetnoot in Almere. Meer info en aanmelden via kidd@bontehond.net.