Mystieke kerst krijgt facelift

Bant - Er staat op 22 december weer een mystieke kerstwandeling gepland in het Kuinderbos. Voorgaande jaren was het veld bij de Kuinderburcht de zwakke schakel bij natte weersomstandigheden en mede de reden dat de 'Mystieke kerst' wel eens werd afgelast.

De mystieke kerstwandeling voert daarom dit jaar over een gedeeltelijk verhard parcours en het Zeven Dwergenpad. Onderweg worden boomkronen uitgelicht, wat een bijzonder effect geeft en de mystieke sfeer verhoogt.

Het begin van de ‘Mystieke kerst’ is vanaf de Hopweg en via het parkeerterrein kunnen bezoekers het bos in. Het parcours is verlicht en daardoor voor iedereen gemakkelijk te volgen. Bij de ingang worden de wandelaars verwelkomd door de Polderpiraten uit Rutten. Onderweg komen ze bij de verhalenverteller Popke Popma uit Oosterzee. De dames van de zanggroep WI’J doen, ondersteund door een toetsenist, ook van zich horen.

Door het bos en op de burcht zwerft ook de Midwinterhoornbloasgroep Noordwestoveriessel. Deze groep laat een specifiek mystiek geluid horen. Ook kunnen wandelaars genieten van het popkoor Vox Five uit Kampen. Slotstuk is het duo Hester en Femke met akoestische muziek en zang.

Uiteraard is de kerstman aanwezig. Zolang de voorraad strekt deelt hij gratis verlichte kerstmutsen uit. Ook is er catering met warme dranken en lekker eten. Tegen het eind van de route zijn er vers gebakken oliebollen verkrijgen.

De start van de ‘Mystieke kerst’ is tussen 18.15 en 19.00 uur en is om ongeveer 21.00 uur afgelopen.