Het Beste Idee van Dronten: Sinterklaasproject van Cake voor Kids

Dronten - Ongeveer 60 gezinnen die afhankelijk zijn van Voedelbank Dronten krijgen op 2, 3, 4 en 5 december een gratis bezoekje van Sint en Piet.

‘Sint is er juist ook voor gezinnen met minder geld. We willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze kinderen niet buiten de boot vallen’, zeggen Nancy de Waal en Marian Dijkstra.

Cake voor Kids

De initiatiefnemers en bestuursleden van stichting Cake voor Kids bakken vanaf 2016 taarten voor jarige kinderen van de voedselbank. Om geld in te zamelen voor de ingrediënten van de taarten verhuurden de vrijwilligers zichzelf de afgelopen jaren als Sint en Pieten. Dit jaar doen ze het anders. De stichting ontving 2000 euro voor het maken van de taarten, zodat Sint en Piet gratis bezoekjes kunnen brengen aan kinderen van de voedselbank.

Win-winsituatie

‘We zijn heel blij met de donatie. Het is een win-winsituatie. Dankzij dit geld kunnen wij kunnen de komende tijd weer vele taarten bakken èn kinderen die het thuis niet breed hebben, kunnen worden verrast met een bezoekje van Sint en Piet. Zij hebben niet alleen een leuke middag of avond, maar kunnen ook vol trots op school vertellen dat ze bezoek uit Spanje hebben gehad’, vertelt Marian enthousiast.

Aanmelden via voedselbank

De afgelopen weken konden ouders (maar ook opa’s en oma’s) zich aanmelden via de voedselbank. Ouders of opa’s en oma’s vulden een formulier in, waardoor Sint met een goed gevuld boek (met leuke weetjes en mooie verhalen) langs de zestig huizen in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen kan gaan. Cadeautjes, die eventueel zijn opgehaald bij de speelgoedbank, liggen buiten of in de hal voor Sint en Piet klaar.

‘We maken er een feestje van. We gaan zingen, doen gek, nemen strooigoed mee voor de kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s en delen cadeautjes uit. Na een bezoekje van een kwartier gaan Sint en de Pieten weer snel door, want er wachten nog meer kinderen op ze’, vertelt Nancy.

‘Het kan iedereen overkomen’

‘Het is heel fijn om op deze manier iets voor de gezinnen te kunnen betekenen. Want niemand kiest ervoor om in armoede te leven, het kan iedereen overkomen’, besluiten ze.

Het Beste idee van Dronten

Cake voor Kids is een van de winnaars van Het beste idee van Dronten. Heb jij een goed idee om mensen te helpen die het financieel moeilijk hebben? Stuur jouw idee voor 16 december toe en maak kans op een éénmalige subsidie. Kijk op www.dronten.nl voor meer informatie.