Rootsriders weer in Corneel

Lelystad - Lelystad kan maar niet genoeg krijgen van ‘Europa’s beste Bob Marley tribute’ (BBC Radio 4). Niet alleen verkocht de band al drie keer eerder Corneel uit met hun spetterende optredens, ook het veel grotere festivalterrein van LelySTART werd dit jaar met gemak platgespeeld. Daarom keert Rootsriders op zaterdag 13 april 2019 terug naar Lelystad.

Nieuwe show

Rootsriders brengt komend voorjaar de nieuwe show ‘Legend35’, een hommage aan Legend, het beroemde verzamelalbum dat drie jaar na de dood van de King of Reggae werd uitgebracht. De afgelopen decennia groeide ‘Legend’ uit tot wereldwijd één van de bestverkochte albums aller tijden.

Klassiekers

Vele klassiekers van hem zijn op dit album terug te vinden, van de maatschappijkritische protestsongs als ‘I Shot The Sheriff’, ‘Get Up Stand Up’, een ‘spiritual’ als ‘Redemption Song’ tot zijn vrolijke en meer feestelijke nummers als ‘Stir It Up’, ‘Three Little Birds’ en ‘Could You Be Loved’. Via social media roept de band Marley-fans op hun persoonlijke favoriete Marley-tracks door te geven om zo te helpen met elkaar het mooist denkbare eerbetoon aan Marley samen te kunnen stellen, 35 jaar na de release van dit bestverkochte reggae-album aller tijden.

Leadzanger

Sinds 2017 is de uit Sudan afkomstige Mo Ali de leadzanger van Rootsriders, nadat hij in 2015 al eens als gastzanger mee op tour was. Momenteel neemt Mo Ali een album op met de oude begeleidingsband van Marley, The Wailers (met nog drie originele bandleden uit de jaren zeventig), iets waar hij terecht trots op is.

Voor kaarten en verdere informatie zie de website van Corneel.