ASVD opent zaalseizoen met simpele overwinning

Dronten - De korfballers van ASVD | PV Systems zijn het zaalseizoen voortvarend begonnen met een simpele thuisoverwinning op Apollo uit Heerhugowaard. De Drontenaren kwamen geen moment in gevaar. Eindstand: 32-19.

Hoewel hoofdtrainer Wilbert Leendertse vermoedt dat de indeling best pittig is, wist hij wel dat Apollo niet tot de top behoort. 'Desondanks voelden we toch de spanning van zo’n eerste wedstrijd. We wonnen wel ruim maar het was bepaald geen topwedstrijd'.

Met weer een trouwe jeugdige supportersschare achter de hand was de sfeer optimaal. De Drontense formatie reageerde daar goed op een begon gelijk met een score. In de beginfase wist Apollo nog wel bij te blijven. ASVD liet in de verdediging te makkelijk gaatjes vallen waardoor Apollo in eerste instantie nog mee kon scoren. Na 6-5 plaatsten de Drontenaren een demarrage naar 10-5. De teams gingen rusten bij een 16-8 stand.

De tweede helft werd een formaliteit. ASVD bleef wel scoren, maar deed dit niet met groots spel. Het was ook niet nodig. De doelpuntenmachine eindigde bij het laatste fluitsignaal op 32 Drontense scores. Apollo bleef steken op 19.

Wilbert Leendertse wilde er na afloop niet te veel er over kwijt: 'Ik beschouw deze wedstrijd als een opwarmer voor de komende zaterdagen. We hebben in ieder geval gewonnen. Dus het is een betere start dan vorig jaar'.

Volgende week speelt ASVD tegen Dindoa in Ermelo. Dat belooft een stuk spannender te worden.

In deze wedstrijd scoorden voor ASVD: Lejon Bruinekreeft 7x, Jitte Leendertse en Rodee Voortman 5x, Wouter Neutel en Cornee IJssennagger 4x, Marsha van der hoop, Arjen Kamer en Robin ter Woord 2x, Lieke Beckerman 1x.