Intrekken voorstel verplaatsing weekmarkt is ook 'stoer'

Dronten – De politiek in Dronten praat voorlopig niet meer over een verplaatsing van de weekmarkt van het Meerpaalplein naar het parkeerterrein aan De Schans. Men gunt wethouder Irene Korting rustig de kans om hierover met alle betrokkenen in gesprek te gaan.

Marktcommissie

Het voorstel voor verplaatsing kwam tot stand na verschillende gesprekken met de marktcommissie, die de marktkooplieden vertegenwoordigd of dat zou moeten doen. Op verschillende moment gaf die commissie aan dat de wens voor verplaatsing door 60 procent van de marktkooplieden gedragen werd. Maar recentelijk kwam er bij de gemeente een brief binnen, waarin een marktkoopman aangaf dat juist 60 procent tegen is. Toen wethouder Irene Korting vervolgens twee keer de markt overging op twee opeenvolgende woensdag, merkte zij ook dat er nogal verdeeldheid was. Daarom besloot ze het voorstel terug te trekken, iets waar de gemeenteraad officieel mee moet instemmen.

Stoer

De gemeenteraad doet dat, al hoewel zij het wel vreemd vindt dat een marktcommissie officiële gesprekspartner is voor de gemeente, maar kennelijk niet de gehele markt vertegenwoordigd. Dat zal toch op z’n minst ook een pittig gesprek moeten opleveren tussen de wethouder en de commissie. ‘Het is stoer van de wethouder om tot nader inzicht te komen, maar dat geldt wat ons betreft ook voor de retailvisie,’ vindt Suzanne Stoop. Want ook daar is het volgens haar de vraag of de stichting Does en de Winkeliersvereniging Suydersee wel alle ondernemers vertegenwoordigen…