Het Mozaïek waant zich in de ruimte

Lelystad - Wanneer je Integraal Kindcentrum Het Mozaïek in Lelystad binnenloopt, hoef je je niet af te vragen aan welk thema momenteel wordt gewerkt. Bij de hoofdingang worden ouders en kinderen opgewacht door een astronaut op ware grootte en in elke unit is persoonlijk werk van de kinderen te bewonderen.

Leerkracht Suzanne Smeijer van unit 3 licht toe: 'Op Het Mozaïek werken we thematisch. Na het thema 'Vriendschap', dat de eerste periode aan de orde kwam, zijn we nu aan het leren rondom het thema 'Ruimte'. Leerlingen bedenken onderzoeksvragen, zij leren nieuwe woorden aan de hand van dit thema en maken complete zonnestelsels, gebruikmakend van schaalgrootte'.

Kijkmiddag

Helaas komt aan elk thema een einde. Suzanne: 'Dat laten we nooit ongemerkt voorbijgaan. Elk thema wordt op een bijzondere manier afgesloten, met (groot)ouders en kinderen. Vandaag hebben wij allerlei leuke activiteiten op het programma staan waarbij ouders van leerlingen leren. Een speurtocht leidt hen, tijdens de kijkmiddag, langs alle bezienswaardigheden in de school. Ouders en leerlingen hebben ook de mogelijkheid om zich even tussen de sterren te wanen in het planetarium, dat is opgesteld in een tent in de school. Zo dicht bij de zon zijn ouders en kinderen nog nooit geweest!'

Tot de kerstvakantie wordt aandacht besteed aan het sinterklaas- en kerstfeest. Na de kerstvakantie staat het thema persoonlijke verzorging en voeding centraal.