Schaatstrainingsgroep Dronten luidt winterseizoen in met gezinsactie

Dronten - De dagen worden kouder en de winter staat voor de deur. Dat betekent dat de schaatsen weer van zolder gehaald kunnen worden.

Schaatsen is een oer-Nederlandse sport en de ambitie van Schaatstrainingsgroep (STG) Dronten is om de jeugd van Dronten de basis van het schaatsen te leren, zodat ze tijdens een vorstperiode kunnen schaatsen op ijsbanen, sloten en plassen. Schaatsen is een technische sport, die je als je jong bent, letterlijk met vallen en opstaan leert. Plezier staat daarbij voorop.

Recreatief schaatsen

STG Dronten besteedt komende winter meer aandacht aan het recreatief schaatsen en het schaatsen als gezinsactiviteit. In het kader van ‘schaatsen met het hele gezin’ is er voor komend jaar een actie. Kinderen tot zestien jaar krijgen een jaar lang een gratis lidmaatschap van STG als één van de ouders - of beide ouders - lid zijn van de club. Dat betekent dat het heel voordelig is om op zaterdagochtend je kinderen mee te nemen naar onze trainingslocatie bij Flevonice voor schaatslessen.

Juniorentrainer Harma van STG Dronten leert kinderen de basistechnieken van het schaatsen, terwijl de ouders zelf lekker aan het trainen zijn. Zo wordt het een sportieve start van het weekend voor het hele gezin. Op de website van STG Dronten staat eer informatie over lestijden en het lidmaatschap van de vereniging.

De aftrap van het winterseizoen is voor de leden van STG Dronten op zaterdag 1 december. Die dag wordt om 9.15 uur begonnen. Net als in voorgaande winterseizoenen is Flevonice de thuisbasis van STG Dronten.

Chocolademelk

Aansluitend op de training wordt die zaterdag het seizoen traditiegetrouw geopend met een kop chocolademelk en een lekkere versnapering.

Naast de schaatslessen voor jong en oud op de zaterdagochtend schaatsen de leden van STG Dronten ook op donderdagavond. Op die avond kunnen leden, zonder dat er een echte training is met allerlei trainingsvormen, in groepsverband lekker toeren.

Het voordeel van de donderdagavond is dat het veel rustiger is op de baan dan op zaterdagochtend. Er is daardoor voldoende ruimte om ontspannen te rijden als voorbereiding op bijvoorbeeld een toertocht.

De ‘treintjesavond’, zoals de avond onder leden bekend staat, wordt wel beschouwd als de gezelligste schaatsavond. Er is de traditionele nazit, waarbij er volop gelegenheid is om met andere schaatsliefhebbers in contact te komen.

Meer informatie staat op de website van STG Dronten.