Begin volgende week duidelijkheid over doorstart ziekenhuis

Lelystad - De curatoren van de bankroete IJsselmeerziekenhuizen kunnen begin volgende week meer duidelijkheid geven over een doorstart. De gesprekken hierover met het St Jansdal ziekenhuis verlopen 'in een positieve sfeer', aldus woordvoerder Geoffrey Rook van de MC Groep op vrijdagmiddag.

De gesprekken over de doorstart van MC IJsselmeerziekenhuizen vorderen gestaag. Rook: 'Deze week is veel werk verzet en de gesprekken verlopen in een positieve sfeer. De curatoren zullen begin volgende week een update geven, nu de verwachting is dat de gesprekken dan kunnen worden afgerond'.

Pluim voor enorme inzet personeel

Afgelopen woensdag is de kliniek, waar mensen worden opgenomen die een of meerdere nachten in het ziekenhuis moeten verblijven, gesloten. 'Al het personeel heeft zich in de afgelopen periode met enorm veel inspanning ingezet om de zorg voor patiënten te waarborgen en de afbouw van de werkzaamheden van de kliniek in goede banen te leiden. De curatoren zijn onder de indruk van deze inzet en danken het personeel hiervoor. In de komende periode zal er uiteraard nog steeds een beroep op het personeel worden gedaan in verband met de voortzetting van de zorg in de poliklinieken'.

De polikliniek in MC Zuiderzee blijft nog open tot 29 november.