Somerset Capital Partners koopt ruim 20 hectare grond in Lelystad

Lelystad - Somerset Capital Partners koopt ruim 20 hectare grond in Lelystad voor de ontwikkeling van een distributiecentrum en datacenters.

OMALA, gebiedsontwikkelaar van het Lelystad Airport Businesspark (LAB), en Somerset Capital Partners hebben de koopovereenkomst getekend van 10,2 hectare grond voor de ontwikkeling van een ultramodern distributiecentrum van in totaal 65.000 vierkante meter. Deze ontwikkeling, vanwege de omvang van meer dan 40.000 vierkante meter ook wel een XXL-ontwikkeling genoemd, vindt gefaseerd plaats. Oplevering van de eerste fase is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019. Daarnaast tekenen Somerset Capital Partners en de gemeente Lelystad voor de ontwikkeling van twee datacenters op ruim 10 hectare grond op Bedrijventerrein Flevokust Haven.

Lelystad als XXL-ontwikkeling

Rob Verhoeff, directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA): 'We zijn erg blij met deze nieuwe ontwikkeling. Er wordt al langere tijd gesproken over het ‘Inditex-effect’. Deze nieuwe XXL-ontwikkeling bevestigt de belangstelling van partijen voor ontwikkelingen in het gebied'.

Gerwin Vos van Somerset Capital Partners: 'Wij zien al langer de mogelijkheden op LAB en hebben enorm veel vertrouwen in de regio Flevoland. Als ontwikkelaar van logistiek vastgoed zijn we onder meer al actief in de regio’s Schiphol, Utrecht en Venlo. De logistieke regio Almere-Lelystad-Zeewolde is een mooie aanvulling vanwege de multimodale ligging in het land en de beschikbare ruimte'.

Aandeelhouders van OMALA zijn de gemeente Lelystad, gemeente Almere en de provincie Flevoland. LAB maakt deel uit van de nieuwe logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde.

Groei werkgelegenheid

De provincie Flevoland participeert al jaren in een aantal topwerklocaties zoals Flevokust Haven en LAB. om het logistieke cluster in de provincie verder te kunnen ontwikkelen. De resultaten mogen er zijn; uit het werkgelegenheidsonderzoek dat de provincie onlangs presenteerde, is gebleken dat het afgelopen jaar de werkgelegenheid in de logistieke sector met 5,6 procent is gegroeid. 'Met deze ontwikkelingen van Somerset Capital Partners groeit het cluster de komende jaren nog verder door', zeggen gedeputeerden Jan de Reus (ruimtelijke ontwikkeling) en Jan-Nico Appelman (economische zaken).

Janneke Sparreboom, wethouder Economische Zaken van de gemeente Lelystad: 'Afgelopen jaar hebben we in Lelystad 1.000 nieuwe banen gerealiseerd, met een sterk accent op handel/logistiek. Met de ontwikkelingen op LAB en Flevokust Haven, recent uitgebreid naar 43 ha. vanwege de grote belangstelling, wordt deze trend nog sterker doorgezet. De ruime kavels, de centrale ligging en de uitstekende weg-, water-, spoor- en luchtverbindingen maken zowel LAB als Flevokust Haven heel geschikt voor allerlei bedrijven. Het geeft een boost aan de economische ontwikkeling van  stad en  regio en bevordert de werkgelegenheid'.

Maaike Veeningen, wethouder Economische Ontwikkeling van de gemeente Almere: 'Ook Almere is blij met deze nieuwe grote logistieke ontwikkeling in de regio. Het versterkt het logistieke profiel van de regio als geheel en daar profiteren we als Almere van mee'.