Overleden kinderen worden herdacht op Wereldlichtjesdag

Dronten - Stichting Wereldlichtjesdag Dronten houdt, voor de vijfde keer, in samenwerking met de gemeente Wereldlichtjesdag. De herdenkingsplechtigheid vind plaats op zondag 9 december, om 18.30 uur, op begraafplaats De Wissel in Dronten.

Wereldlichtjesdag wordt elke tweede zondag in december gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Of het nu om een pasgeboren baby of jouw volwassen kind gaat. Of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend bent. En of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist, iedereen die zich verbonden voelt is welkom op de begraafplaats De Wissel.

In Dronten worden naast het branden van kaarsen ook namen genoemd van de overleden kinderen. Tijdens deze buitenbijeenkomst, bij het Monument voor het overleden kind, kunnen de aanwezigen ook luisteren naar sprekers, muziek en gedichten. Na afloop is er nog een samenzijn om ervaringen te delen en iets te drinken.

Klik hier voor verdere informatie en aanmelden.