Lezing over niet-aangeboren hersenletsel op maandag bij Stadmakerij

Lelystad - Een val tijdens het sporten, een verkeersongeluk of een vechtpartij: het zijn voorbeelden van hoe je hersenletsel kan oplopen. Bijna twintigduizend jongeren in Nederland lopen jaarlijks hersenletsel op. En niet-aangeboren hersenletsel (NAH) verandert je leven compleet.

Niet-aangeboren hersenletsel heeft voor de buitenwereld vaak (on)zichtbare gevolgen. Concentratieproblemen, karakter- of gedragsverandering en geheugenverlies vallen meestal niet meteen op. Dat is lastig, want daardoor worden signalen van hersenletsel niet altijd herkend.

Op maandag 12 november is er van 20.00 uur tot 22.00 uur in de bibliotheek een publiekslezing met aandacht voor de oorzaken en gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel bij jongeren. In beelden laten jongeren weten wat hersenletsel in hun leven betekent. Gastsprekers Hanneke Aussems, kinderrevalidatie arts, en Ingrid van der Drift, orthopedagoog bij Merem revalidatie, vertellen over de oorzaken en de gevolgen van NAH. 

De lezing is voor iedereen die meer informatie wil over hersenletsel en wordt georganiseerd door het Neuronetwerk Lelystad i.s.m. de Stadmakerij.  Samenwerkende organisaties in het neuronetwerk zijn: het Hersenletselteam Flevoland, Revalidatie Merem, patientenvereniging Hersenletsel.nl, Welzijn Lelystad, InteraktContour, MEE IJsseloevers, Icare, Logopedie Flevoland en Wij Doen. Toegang is gratis.