Fietspad langs Houtribweg gaat twee weken later open

Lelystad - Het fietspad langs de Houtribweg in Lelystad gaat twee weken later open dan gepland: vrijdag 30 november. Dit meldt de provincie vrijdag. Door een kwaliteitsprobleem met het betonmengsel heeft het werk stil gelegen, maar inmiddels is het weer hervat.

De afsluiting van het fietspad zou aanvankelijk duren tot en met vrijdag 16 november.

Het bestaande asfaltfietspad langs de Houtribweg is verwijderd. Daarna wordt het beton gestort. Het beton moet een aantal weken uitharden. Dan is het op volledige sterkte en hard genoeg om overheen te rijden. Na de uithardingsperiode worden de bermen aangevuld en de belijning op het fietspad gezet. Daarna gaat het fietspad weer open.

Het fietspad is afgesloten tussen de kruising met de Overstag (Flevo Marina) en de Bijlweg (bij de A6). Voor (brom)fietsers vanuit Swifterbant/Dronten richting Bataviastad/Flevo Golf Resort is het mogelijk via de Swifterringweg, Edelhertweg en Binnenhavenweg richting de Zuigerplasdreef te rijden. De route naar Batavia Stad loopt dan via de Karveel en Boeier (en omgekeerd).

Voor fietsers die gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk: knooppunten 41, 44, 95 , 96 en 97 zijn niet bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Fietsers worden bij omliggende knooppunten hiervoor gewaarschuwd.