Thuiszorg Woonzorg Flevoland scoort vier maal goud

Lelystad - De thuiszorg van Woonzorg Flevoland in Lelystad heeft op de onderdelen Huishoudelijke Ondersteuning, Ondersteuning Thuis, Dagbesteding en Wijkverpleging het gouden PREZO-kwaliteitskeurmerk behaald.

De auditoren van Perspekt hebben deze vier onderdelen afgelopen dinsdag en woensdag getoetst.

Betrokkenheid bij de zorg en welzijn van cliënten

Lydianne Vermeulen, stafmedewerker Kwaliteit en beleid bij Woonzorg Flevoland: 'De auditoren waren onder de indruk van de trots waarmee medewerkers spreken over Woonzorg Flevoland en van hun betrokkenheid bij de zorg en welzijn van onze cliënten. Het viel de auditoren ook op dat onze cliënten zeer tevreden zijn. Natuurlijk zijn er ook punten waar we nog op kunnen verbeteren, maar we zijn enorm trots dat we dit met elkaar hebben bereikt. Een welverdiende pluim voor alle medewerkers. De komende tijd gaan we met enthousiasme de verbeterpunten oppakken'.

Landelijk kwaliteitskeurmerk

PREZO is een landelijk kwaliteitskeurmerk voor verantwoorde zorg en verantwoord ondernemerschap. Dit keurmerk staat voor PRE(staties) in de ZO(rg) en is in het leven geroepen door Actiz, de landelijke koepel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg. Het toekennen van dit keurmerk gebeurt door het onafhankelijk en geaccrediteerd kwaliteitsinstituut Perspekt. In 2011 ontving Woonzorg Flevoland als eerste Flevolandse zorgorganisatie het gouden keurmerk.