Curatoren: volgende week meer duidelijkheid over toekomst ziekenhuis

Lelystad - De curatoren hopen begin volgende week meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de toekomst van het failliete ziekenhuis in Lelystad. Dit meldt de MC Groep woensdagavond in een persbericht.

De curatoren zijn nu in gesprek met diverse serieuze kandidaten, die zich bij hen hebben gemeld met een plan voor een doorstart van MC IJsselmeerziekenhuizen.

Afschaling

Ondertussen zijn de laatste voorbereidingen voor het definitieve afschalingsplan in gang gezet. Zodra dat afschalingsplan definitief is, wordt dit bekendgemaakt aan het personeel en de patiënten. De gesprekken over een potentiële doorstart gaan intussen door.

Patiëntveiligheid garanderen

Het afschalen van het ziekenhuis staat volgens de MC Groep los van de onderhandelingen die curatoren met verschillende partijen voeren over een eventuele doorstart. 'Er wordt tijdig afgeschaald om patiëntveiligheid te kunnen garanderen. Als er een concreet plan voor een doorstart ligt, verandert dat de situatie en wordt er aan het personeel en de patiënten medegedeeld wat de gevolgen van de doorstart zullen zijn. Tot dat moment wordt het proces van zorgvuldige afschaling voortgezet'.