Pleegouders in het zonnetje gezet

Dronten - Al ruim 29 jaar zijn Peter en Roelie van der Luyt uit Dronten pleegouder bij Vitree. ‘Dit vinden we als Vitree zo bijzonder dat we hen heel graag in het zonnetje willen zetten’, zegt bestuurder Paul van der Linden.

Wethouder Peter van Bergen voegt daar aan toe: ‘Ook de gemeente Dronten waardeert de jarenlange inzet van hen. Hoe bijzonder is dat Peter en Roelie na al deze jaren nog steeds enthousiast zijn voor pleegzorg.’

In de woonkamer van de familie Van der Luyt is het een gezellige drukte op donderdag 1 november. Peter van Bergen en Paul van der Linden bieden namens de gemeente en Vitree een mooie bos bloemen en diner bon aan.

Na het overhandigen van de bloemen komen de verhalen van Peter en Roelie. Al 46 jaar zijn zij actief voor kinderen in de knel. Meer dan 50 kinderen hebben een veilige plek gekregen, waarvan ruim 30 kinderen in de periode dat ze via Vitree pleegzorg hebben geboden.

‘Als we het leven opnieuw mochten leven zouden mijn vrouw en ik het zo weer doen. Pleegzorg heeft ons veel gebracht en we hebben veel geleerd in de afgelopen jaren’, aldus pleegvader Peter.