Infodag Lelystad Airport trekt ruim 4.000 bezoekers (video)

Lelystad - Het publiek kon zaterdag een kijkje nemen in de nieuwe, nog onafgewerkte, passagiersterminal van Lelystad Airport, en deed dat ook massaal. De open dag trok meer dan 4.000 bezoekers.

Na een interview met robot ‘Leyla’ checkten algemeen directeur van Lelystad Airport Hanne Buis, gedeputeerde Jan de Reus en wethouder Janneke Sparreboom als eersten in bij het nieuwe, nog onafgemaakte terminalgebouw van Lelystad Airport.

Tijdens deze derde infodag, georganiseerd door Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad, toonde het vakantievliegveld in aanbouw zijn innovatieve en duurzame kant.

De nieuwe luchthaven gaat de laatste bouwfase in. Bij de realisatie is in alle deelprojecten rekening houden met landelijke duurzaamheidseisen en eigen -ambities. Verschillende nieuwe initiatieven op het gebied van energiebesparing en energiegebruik, bouwtechnieken, automatiseringssystemen, circulaire economie, lokale werkgelegenheid en kennisdeling zijn bij de uitbreiding van Lelystad Airport benut.

Kijk hier voor meer informatie over de uitbreiding van Lelystad Airport.