Zwevende villa's verrijzen in Warande

Lelystad - Wethouder Janneke Sparreboom van Wonen heeft donderdag samen met toekomstige bewoners Gijs en Thijme Sesink het feestelijke startsein gegeven van de bouw van elf vrijstaande en halfvrijstaande 'zwevende' villa’s op de Wederiklaan aan het Olmenpark in Warande.

De villa’s zijn een ontwikkeling van de Amsterdamse architecten en ontwikkelaars Bets & Oudendorp in samenwerking met ReadyforLiving. 

De villa’s hebben een bijzondere opzet; met een zwarte steen op de begane grond en een witte steen op de eerste en tweede verdieping lijken ze van een afstand ‘te zweven’ boven het park. Wethouder Sparreboom roemde het opvallende ontwerp: ‘Er is een markt voor bijzondere concepten in Lelystad, er zijn dan ook tien bijzondere kopers gevonden die juist iets heel anders willen.’ Ook benoemde zij het ontwerpmotto van Bets & Oudendorp: ‘Maximaal zon en licht in huis’, als belangrijk onderdeel voor het woongenot. 

Vondelpark

Architect Hans Oudendorp bekijkt de locatie in Lelystad vanuit een Amsterdams perspectief: ‘Op wereldformaat is Lelystad ‘de tuin van Amsterdam’, 33 minuten met de trein en drie kwartier met de auto. Zo’n prachtige groene plek, vlakbij de natuur en het water. Toen wij hier de eerste keer kwamen, en het toekomstige park voor ons zagen, wonend aan een doodlopend eigen laantje, zei ik: dit is wonen aan het Vondelpark van Lelystad'.

Nog één beschikbaar

Er is nog één vrijstaande, Zwevende Villa, beschikbaar. Het huis is 168 vierkante meter groot, verdeeld over drie lagen en is volledig ‘ReadyforLiving’ bij oplevering, naar smaak van de koper. Voor meer informatie: Kam & Bronotte Makelaars, 0320-411211, info@marktmakelaar.nl of Buisman Makelaars, 0320-202040, info@buismanmakelaars.nl.