KNZB prestatiemedailles voor Martin Ruiter en Annelieke Stegink

Lelystad - Wedstrijdzwemmers Martin Ruiter en Annelieke Stegink van Batavia Swim kregen zondag een bronzen KNZB-prestatiemedaille uitgereikt. Dit gebeurde tijdens het Batavia Swim Limieten- en Zwemfestijn in De Koploper in Lelystad.

De zwembond reikt deze medaille alleen uit aan zwemmers die tijdens afgelopen zwemseizoen een heel bijzondere prestatie hebben neergezet (all-in bij de eerste 25 van Nederland of bij de eerste 10 in zijn/haar categorie). Martin pakte de vijfde plaats bij de 50 meter rugslag all-in (jeugd). Annelieke eindigde in de categorie Junioren 2 als tweede van Nederland op de 50 meter vrije slag.

Flevomeerkamp

Afgelopen zaterdag zwommen 24 zwemmers van Batavia Swim al op Urk tijdens het eerste deel van de Flevomeerkamp. Voor sommigen de eerste wedstrijd van het seizoen en voor Yanniek Jager zelfs zijn allereerste wedstrijd dus veel gespannen gezichten bij de start. Er werden vele persoonlijke records gezwommen en de zwemmers van Batavia Swim mochten behoorlijk wat medailles ophalen.

Limieten- en Zwemfestijn 

Tijdens het Batavia Swim Limieten- en Zwemfestijn stonden 32 zwemmers aan de start. Dit was voor de jeugd en junioren zwemmers de laatste kans om limieten te behalen voor het regionale (Gelderse) kampioenschap in Nijmegen. Na dit weekend hebben Stefan Waalkens, Thomas Burgmeijer, Nienke van der Klugt, Annelieke Stegink, Jarmo van den Blink, Andy Luijendijk en Mette Etmans limieten op zak om hier eind november te mogen starten.

Ook door de andere zwemmers werden ook weer veel persoonlijke records gezwommen. Dim van Dijk liet hier op de 50 meter rugslag zelfs de grootste verbetering zien met een persoonlijk record van 141procent.

Kijk hier voor alle wedstrijdverslagen en de uitslagen.