Gouden Eeuw is het thema van het Tulpenfestival

Creil - 42 leerlingen van de twee basisscholen in Creil plantten vrijdagochtend tulpenbollen voor het selfieveld op het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad in Creil.

De organisatie van het Profytodsd Tulpenfestival in Noordoostpolder maakte van deze gelegenheid gebruik om de datum voor 2019 officieel te maken. Dit werd gedaan door wethouder Hans Wijnants en drie scholieren, door het schilderij van kunstenares Riek van de Bor aan het aanwezige publiek te presenteren. Het schilderij is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt in de stijl van het thema. Het Profytodsd Tulpenfestival 2019 is geopend van vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei. Het thema van deze editie is De Gouden Eeuw, gelieerd aan het Nederlands Themajaar 2019: Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Routes langs tulpenvelden

Tijdens het Tulpenfestival kunnen bezoekers de routes langs de tulpenvelden rijden. Dit kan per auto, fiets en te voet. De routes zijn ieder jaar anders, omdat de organisatie afhankelijk is van de kavelindeling van de agrariërs. Eind december of begin januari worden de routes bekend gemaakt.

Meer activiteiten

Naast de routes wordt er weer van alles georganiseerd, zoals de Koetsentocht, de Mozaïekenwedstrijd, de weekendactiviteiten op het Tulpenbelevingsveld (waaronder ook de helikoptervluchten) en is er traditiegetrouw op de laatste zondag van het festival de Level One 11-dorpen steppentocht.

Kijk voor meer informatie op de website van het Tulpenfestival.