Hommage aan Prince in Corneel

Lelystad - ‘The Celebration of Prince by Beautiful Strangers’ is vanavond (vrijdag 29 maart) te zien in Corneel in Lelystad.

Herdenking

Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende, die in april 2016 overleed. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren. De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch.

Van grote klasse

De muzikanten zijn stomend, funky en van grote klasse. Zij durven het aan om het hoogstaande muzikale niveau en de live performances van Prince aan te gaan. Het gaat hier om de energie, finesse en improvisaties waar Prince zo sterk in was.

Niet imiteren

De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie. Van ‘Kiss’ tot ‘Controversy’ en van ‘1999’ tot ‘Cream’, de hits komen allemaal voorbij. De line-up bestaat uit acht rasmuzikanten, waaronder een heuse blazerssectie en drie vocalisten. Dit voorjaar deed de band al 24 theatershows en kreeg de band een vijf sterren recensie van de theater website Theaterparadijs: ‘Een wervelende show, die alles in zich heeft om het publiek een fantastische avond te bieden. Alles klopt tot in de puntjes… Ongelofelijk hoog muzikaal niveau…’.