Knars en Frontstreet slopen muzikale tradities

Lelystad - Knars en Frontstreet slopen op zaterdag 10 november alle muziektradities in Corneel in Lelystad.

Harde riffs

Muzikaliteit kent vele vormen. Bij Knars is dat breakbeat en garagepunk met drum’nbass invloeden. De band doet internationaal van zich spreken met harde riffs, diepe subs, agressieve synths, psychedelische soundscapes, felle teksten en vooral muzikaliteit. De muziek wordt door een zevenkoppige band gespeeld.

Even wild als mysterieus

Optredens van Knars zijn even wild als mysterieus, even dansbaar als sexy. Zweten en dansen, over de top van de moshpit en weer terug. Referenties die al snel worden genoemd zijn The Prodigy, Pendulum en Rage against the Machine. Maar Knars heeft vooral een eigen sound die alles kapot maakt.

Lelystadse polderklei

Eerst is de beurt aan Frontstreet, een in 2015 opgerichte metalband die met wortels en al uit de Lelystadse polderklei is getrokken. Na het uitbrengen van de ‘Under Pressure EP’ heeft de vijfkoppige band hard gewerkt aan het debuutalbum. Er zijn al twee singles met videoclip uitgebracht die op dit album komen; de eerste was ‘Nocturnal’ en de tweede is ‘Bad Habit’.

3FM

De muziek van Frontstreet is door de media niet onopgemerkt gebleven. Herman Hofman heeft het nummer ‘Friendzoned’ van de ‘Under Pressure EP’ gedraaid op 3FM en in februari 2017 is de band uitgenodigd bij 3FM-dj Kaj van der Ree om live op de radio te spelen. Sinds half maart wordt de video voor ‘Bad Habit’ ook meerdere keren per dag gedraaid op MTV Brand New. De band speelde veel shows in Nederland met als hoogtepunt het voorprogramma voor Hollywood Undead voor meer dan tweeduizend man in TivoliVredenburg.

Kaarten via de website van Corneel.