Tiko Smetsers nieuwe fractievoorzitter D66 Flevoland

Lelystad - Shasta Rötscheid draagt met ingang van 1 november het fractievoorzitterschap van de Provinciale Statenfractie van D66 Flevoland over aan Tiko Smetsers. Rötscheid blijft wel aan als Statenlid.

Rötscheid is sinds december 2011 Statenlid en werd in mei 2015 fractievoorzitter toen D66 voor het eerst in de geschiedenis van Flevoland toetrad tot het college van Gedeputeerde Staten. Over de reden van haar terugtrekken geeft Rötscheid aan: 'Ik heb besloten mij niet verkiesbaar te stellen voor een derde termijn in Provinciale Staten. Om deze reden geef ik nu graag alle ruimte aan mijn fractiegenoten die zich wel kandidaat hebben gesteld voor de volgende periode. Ik ben er van overtuigd dat het fractievoorzitterschap bij Tiko in uitstekende handen is en ik wens hem veel succes bij deze nieuwe uitdaging'.

Lijsttrekker

De fractie koos Smetsers unaniem als nieuwe fractievoorzitter. Smetsers is sinds 2013 bij de fractie betrokken als fractieassistent en werd in mei 2015 Statenlid. Op 5 juni werd hij door de leden van D66 Flevoland gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen in maart 2019.

Sterk team neergezet

Smetsers is blij met het vertrouwen dat de fractie in hem heeft uitgesproken en kijkt uit naar zijn nieuwe rol. 'We hebben veel waardering voor de wijze waarop Shasta zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor D66 in Flevoland. Als fractievoorzitter heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij het realiseren van het verkiezingsprogramma van D66 tijdens de eerste coalitiedeelname van D66 in onze provincie. Daarnaast heeft zij binnen onze fractie een sterk team neergezet. Ik ben dan ook erg blij dat wij onze samenwerking binnen de fractie nog tot aan de verkiezingen kunnen voortzetten'.