Dronten zoekt een nieuwe pionier als burgemeester

Dronten - De gemeenteraad van Dronten stelt donderdag, in een bijzondere raadsvergadering, de profielschets voor een nieuwe burgemeester vast. Deze wordt dan aangeboden aan de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek.

Dronten zoekt een nieuwe burgemeester die uitstekend aanvoelt wat uniek is aan de gemeente en dit met enthousiasme verder brengt.

'Van onze nieuwe burgemeester verwachten wij een verbinding met Dronten vanuit het hart. En dat is niet moeilijk, want er is hier veel om van te houden. Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant dragen het beste mee van verschillende werelden: van dorp en stad, van Lowlands en agrifood, van nieuwe en traditionele gebruiken', valt er in de profielschets te lezen, maar ook: 'U positioneert de gemeente in Flevoland en de regio Zwolle, en kent de weg in Den Haag en Brussel. U weet de regionale en landelijke contacten tactisch in te zetten voor de behartiging van onze belangen'.

'Op basis van de enquêtes die zijn gehouden, gesprekken die er zijn gevoerd en alle opmerkingen en adviezen die ons vanuit de samenleving spontaan zijn aangereikt hebben we geprobeerd een beeld neer te zetten waarin wij onze gemeente en de ambities voor de nieuwe burgemeester in herkennen. Dat gaat dan vooral om competenties en stijl. We hebben ons dus nadrukkelijk niet uitgesproken over de voorkeur voor een vrouw of man. We gaan tussen alle sollicitanten op zoek naar de beste burgemeester voor Dronten', licht Paul Vermast, beoogd voorzitter van de vertrouwenscommissie de profielschets toe.

Komende donderdag wordt de profielschets tijdens een bijzondere raadsvergadering de Commissaris van de Koning aangeboden, waarna deze de vacature voor burgemeester kan openstellen.