St Jansdal: 'Zorg in Polikliniek Dronten blijft gegarandeerd'

Dronten - Polikliniek Dronten blijft open. Dit laat het Harderwijker ziekenhuis St Jansdal vrijdag weten. St Jansdal deelt de polikliniek met de MC Groep.

Ziekenhuis St Jansdal betreurt het nieuws over het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen. 'Een dergelijke situatie heeft grote gevolgen voor de inwoners van Flevoland en de medewerkers van de MC Groep. Wij leven mee met medewerkers en inwoners'.

Ondanks dat de situatie op korte en langere termijn nog onduidelijk is, wil St Jansdal daar waar mogelijk bijdragen aan de continuïteit van zorg voor de inwoners van Flevoland. 'Op dit moment wordt een inschatting gemaakt van de te verwachten toestroom van patiënten naar Harderwijk. Daarnaast inventariseren wij de benodigde personeelsbehoefte passend bij de zorgvraag op korte en/of langere termijn'.

Speciaal telefoonnummer

St Jansdal krijgt veel vragen van inwoners van Flevoland, zowel van patiënten als van sollicitanten. Daarom is besloten om met ingang van maandag 29 oktober een speciaal informatienummer te openen. Op telefoonnummer 0341-463590 kunnen mensen van 08.00 tot 17.00 uur terecht met al hun vragen op het gebied van patiëntenzorg. Het is de bedoeling dat volgende week ook een lijst met de meest gestelde vragen en antwoorden gepubliceerd wordt op de website van het ziekenhuis.

Opschaling personele capaciteit

Ook sollicitanten kunnen dit nummer bellen voor nadere informatie over vacatures. Binnen St Jansdal wordt heel gericht gewerkt aan opschaling van de personele capaciteit.