Ouderen krijgen tips over veilig en comfortabel wonen in Lelystad

Lelystad - De informatiebijeenkomst 'Lang zult u wonen in Lelystad' die op donderdagmiddag 1 november plaatsvindt in het stadhuis, geeft (toekomstige) ouderen praktische tips en adviezen over veilig en comfortabel wonen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met het Overleg Samenwerkende Ouderenbonden Lelystad (OSOL). Verder werken mee: de brandweer, de politie en de bouwkundig adviseur van campagnebureau Lang zult u wonen. 

Bouwkundig advies

Hans Engelbertink, bouwkundig adviseur van Lang zult u wonen, deelt praktische tips en geeft advies. Hij legt per ruimte in huis uit waarop moet worden gelet als het gaat om veiligheid en comfort en wat er kan worden verbeterd. Dat hoeven niet altijd ingrijpende verbouwingen te zijn. Vaak kan de veiligheid al verhoogd worden met kleine aanpassingen of het veranderen van de inrichting. De bouwkundig adviseur vertelt niet alleen wat er allemaal kan, hij demonstreert tijdens de bijeenkomst ook verschillende handige producten. 

Tips van brandweer en politie

Veilig en comfortabel wonen betekent dat men zich veilig moet voelen in huis en in de buurt. Hoe zorg je dat jouw woning brandveilig is? Hoe voorkomt je inbraken of weet je dat iemand die bij jouw aanbelt te vertrouwen is? De brandweer vertelt meer over maatregelen die je kunt nemen om brand te voorkomen. De politie vertelt meer over inbraakpreventie en waar je alert op moet zijn in je wijk en woning. Tijdens en na de bijeenkomst is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan politie, brandweer en bouwkundig adviseur. 

Gratis toegang

De informatiebijeenkomst Lang zult u wonen in Lelystad is gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst start donderdag 1 november om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) in het stadhuis van Lelystad en duurt tot 16.30 uur. Wethouder Nelly den Os opent de bijeenkomst. 

Kijk hier voor tips en adviezen.