Ondernemers kunnen subsidie krijgen voor het 'Verhaal van Flevoland'

Lelystad - Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector die hun bezoekers het 'unieke en onderscheidende karakter van Flevoland laten ervaren', kunnen weer in aanmerking komen voor subsidie. De subsidieregeling is weer opengesteld voor aanvragen met een startdatum in 2019.

De provincie wil graag dat bezoekers Flevoland nog meer kunnen beleven tijdens een vakantie of een dagje uit. Zij moedigt ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector daarom met een provinciale subsidie aan, om met elkaar en/of andere partijen te komen tot aantrekkelijke nieuwe producten. Het ontwikkelen van vrijetijdsproducten die goed aansluiten bij het verhaal van Flevoland én die inzetten op beleving, zorgen ervoor dat bezoekers het unieke en onderscheidende karakter van Flevoland ook daadwerkelijk kunnen ervaren.

Rinkje Tromp van Toerisme Flevoland is blij met deze regeling: 'Het is goed dat de provincie niet alleen inzet op de promotie van Flevoland als vrijetijdsbestemming maar dat er ook financiering beschikbaar is voor productontwikkeling in de sector. Zo wordt het verhaal dat door Toerisme Flevoland in campagnes en door de inzet van pers- en influencers in binnen- en buitenland verteld wordt, ook daadwerkelijk beleefbaar'.

Subsidie aanvragen

Ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector kunnen daarom in aanmerking komen voor provinciale subsidie. Hiervoor is een goed uitvoeringsplan nodig waarin het unieke, onderscheidende karakter van Flevoland - als nieuw land op de zeebodem - wordt vertaald in bestaande en nieuwe recreatieve en toeristische producten. In de eerste ronde is al subsidie toegekend aan onder andere Buytenplaets Suydersee en Campspirit. De regeling staat tot 1 november open voor aanvragen met een startdatum in 2019.

Kijk hier voor meer informatie over de subsidieregeling.