Korfballers ASVD winnen overtuigend van AVO

Dronten - ASVD heeft de overwinning van vorige week tegen Dos Kampen een goed vervolg gegeven. In de wedstrijd tegen AVO uit Assen, de hekkensluiter van de overgangsklasse B, was het krachtsverschil tussen beide ploegen duidelijk. De Drontenaren wonnen overtuigend met 24-16.

Voor ASVD was het een wedstrijd die gewonnen moest worden om afstand te nemen van de onderste plaatsen. De Drontenaren hadden na de goede overwinning vorige week op Dos Kampen vier punten. AVO was de hekkensluiter van de competitie met twee punten. Bij een nederlaag van het vlaggenschip zou AVO op gelijke hoogte komen met ASVD, een overwinning was dus noodzakelijk.

ASVD begon sterk aan de wedstrijd en liet duidelijk zien vandaag de punten in eigen huis te willen houden. Er werd verdedigend veel druk gegeven en AVO had moeite om tot scoren te komen. Na tien minuten stond er dan ook al een ruime 6-2 voorsprong op het scorebord. ASVD had duidelijk het betere van het spel en gaf AVO niet de kans om aan te haken. De ploegen gingen rusten met een 11-5 tussenstand.

Na rust kwam ASVD scherp uit de kleedkamer en met twee snelle doelpunten werd de stand naar 13-5 gebracht. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist. De Drontenaren gaven AVO iets meer ruimte en AVO maakte hier dankbaar gebruik van. Met enkele afstandsschoten wisten zij de stand terug te brengen naar 15-10. ASVD was echter aanvallend scherp en had snel een antwoord klaar op de doelpunten van AVO. Zo gaf het de ploeg uit Assen nooit het idee dat er wat te halen viel in Dronten. De voorsprong werd snel weer uitgebreid naar 18-11. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 24-16.

Coach Wilbert Leendertse was na afloop tevreden: 'We begonnen erg sterk. Met name verdedigend hadden we het goed voor elkaar. Door veel druk te geven, gave we AVO weinig kans. Zij maakten hierdoor nogal wat fouten. Dit resulteerde in een goede tussenstand van 11-5. De tweede helft was in balans, maar omdat wij regelmatig bleven scoren, kwamen we niet in gevaar. Een prima overwinning waar de ploeg liet zien ook te kunnen overschakelen naar het wat tragere spel van de tegenstander'.

Volgende week speelt ASVD de uitwedstrijd tegen Amicitia uit Vriezenveen. Amicitia staat met drie punten op de zevende plaats. Wederom een belangrijke wedstrijd voor ASVD om afstand te nemen van de degradatiezone. Aanvang van de wedstrijd is 15.30 uur op Sportpark het Midden in Vriezenveen.