Tweede druk Bomenroute Dronten is verkrijgbaar

Dronten - Rond het centrum van Dronten is een bomenroute uitgezet langs 27 verschillende bomensoorten. De eerste druk van het begeleidende boekje was al snel vergeven. Inmiddels is een tweede druk verkrijgbaar bij de recepties van de gemeente Dronten, de gemeentewerf en bij De Meerpaal.

De bomenroute van ongeveer 5 kilometer werd afgelopen zomer geopend door wethouder Jaap Oosterveld. Voor geïnteresseerden is toen een boekje met informatie en foto’s van de verschillende bomen samengesteld.

Ondanks de jonge leeftijd van de gemeente Dronten staan er mooie exemplaren in de openbare ruimte. Sinds het begin van de jaren ‘60 is er een gevarieerd bomenbestand aangeplant. Het gaat hierbij om zowel loof- als naaldbomen, kleine (jonge) en grote (oude) bomen, solitaire exemplaren als wel exemplaren die in groeps- of rijverband zijn aangeplant.

In het boekje staan informatie en foto’s van de verschillende bomen langs de route. Bij de bomen staan ook paaltjes met nummers en QR codes die verwijzen naar de website www.dronterland.nl.