Flevonice past campagne Zombie Run aan na klachten

Biddinghuizen - De reclamecampagne die Flevonice maandag is gestart voor de Zombie Run is niet overal in goede aarde gevallen. Al snel kwamen er klachten binnen van Drontenaren. Reden om de campagne aan te passen.

'De uiting, in combinatie met het beeld van een zombie, is bij sommigen niet op de gewenste manier ontvangen', meldt Flevonice. 'De poster en de locatie van plaatsing kan wellicht overkomen als een slecht gekozen combinatie'.

Te dicht bij basisscholen

Een dag na de lancering van de campagne heeft Flevonice direct een aantal reclame-uitingen van de Zombie Run in Dronten laten verwijderen of aanpassen. Deze uitingen zijn te dicht bij basisscholen geplaatst. 'Wij stellen de reacties erg op prijs en hebben de campagne en plaatsing opnieuw bekeken. We wisten dat Dronten ook in de campagne werd meegenomen en we merken hier een zeer sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dit waarderen wij en het kenmerkt Dronten', aldus Flevonice-directeur Maarten van der Ven.

'Niet de bedoeling om kinderen te shockeren'

'Het is natuurlijk niet de bedoeling om met deze campagne kinderen te shockeren. Er zijn voor de uitvoering van deze campagne inhoudelijk meer partijen betrokken geweest, die het aanmerken als een opvallende maar niet grensoverschrijdende campagne. Wij erkennen wel dat deze reclamecampagne gewaagd is. Ter controle hebben wij de Zombie Run campagne aangemeld bij de Reclame code commissie ter beoordeling. Flevonice heeft besloten niet het advies van de Reclame Code Commissie af te wachten en de poster af te plakken'.