Korfballers ASVD pakken twee punten tegen DOS Kampen

Dronten - De korfballers van ASVD hebben zaterdag, na een spannende thuiswedstrijd voor veel publiek, twee punten uit het vuur gesleept tegen DOS Kampen. De wedstrijd eindigde in een 20-18 eindstand voor de Drontenaren.

ASVD opende via Marscha van der Hoop de score. Zij bleek ook later in de wedstrijd belangrijk met haar doelpunten. DOS Kampen maakte snel gelijk en kwam gedurende de eerste helft steeds één of twee punten voor. ASVD scoorde echter mee en zo ging het de eerste dertig minuten gelijk op. Er werd gerust bij een stand van 11-12.

In de tweede helft wist ASVD de score in haar voordeel om te zetten: 15 tegen 13. Het bleef tot het einde spannend ondanks dat de gasten uit Kampen na dit moment in de wedstrijd niet meer op gelijke hoogte wisten te komen. Met behulp van een goed invallende Lejon Bruijnekreeft speelden de Drontenaren de wedstrijd uit.

Aanvoerster Ingrid de Boer over de wedstrijd: 'Ik ben blij dat we de hele wedstrijd stoïcijns hebben doorgespeeld en DOS Kampen zonder punten terug naar huis hebben gestuurd. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd'.

Volgende week speelt ASVD thuis tegen AVO uit Assen. Aanvang 15.30 uur.