Wassenaar en van den Born naar WK Sambo in Georgië

Dronten - Daniël Wassenaar en Jasper van den Born van Samboteam Flevoland reizen deze week naar Tbilisi in Georgië om Nederland te vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Sambo voor junioren. Beide samboka’s zijn Nederlands kampioen in hun gewichtsklasse en hebben al de nodige ervaring opgedaan op EK’s en WK’s.

Grote selectie vertegenwoordigt Nederland

Op donderdag 11 oktober vertrekt de nationale selectie naar de Georgische hoofdstad. Een flink team met negen samboka’s, waaronder Wassenaar en Van den Born van Samboteam Flevoland. Wassenaar komt op vrijdag 12 oktober in actie in de gewichtsklasse tot 68 kilo. Van den Born mag op zaterdag 13 oktober de mat op wanneer de gewichtsklasse tot 90 kilo aan de beurt is. Op maandag keert het team terug naar Nederland. De wedstrijden zijn via internet live streaming te volgen.

Sambo wordt vooral beoefend door Russen en Oost-Europeanen. Ondanks het feit dat Sambo in Nederland een relatief nieuwe sport is, zijn er de afgelopen jaren al de nodige successen behaald. Afgelopen weekend won Sacha Gorissen nog een zilveren medaille op het internationale Sambotoernooi in Kazan, Rusland. Inmiddels hebben Wassenaar en Van den Born ook bewezen dat ze zichzelf kunnen meten met de internationale sambotop. Zij zullen hun uiterste best doen om het erepodium te behalen.

Wat is Sambo?

In Nederland is het Sambo worstelen een relatief nieuwe sport. Sambo kent zijn oorsprong in Rusland en is ontstaan uit verschillende stijlen van de vijftien republieken van de voormalige Sovjet Unie. Elke republiek had zijn eigen afzonderlijke stijl of zelfs meerdere stijlen van volksworstelen met hun eigen regels. Sambo worstelen is een samengestelde stijl van worstelen en lijkt erg op het 'oude' judo waarbij men ook de benen mag pakken. Om deze reden wordt deze sport steeds vaker ontdekt door judoka’s.

Kijk voor meer informatie op de website van de Sambobond Nederland.