Lelystad viert verjaardag van de stad

Lelystad – In de bibliotheek werd zaterdag de 51e verjaardag van Lelystad gevierd. Dat gebeurde met de tweede Lelydag, een dag waar ontmoeting en verbinding centraal stond.

Speciaal voor nieuwe inwoners van Lelystad was er een bustour langs bijzondere plekken in Lelystad, maar in de bibliotheek en de hal van het Stadhuis bij de roltrappen naar de bieb was iedereen welkom.

Om 11.00 sneed wethouder Peter Schot de taart aan, waarna er in de bibliotheek tal van festiviteiten waren. Zo kon men Lelystad leren kennen aan de hand van de tradities die voortkomen uit de Syrische, Marokkaanse, Turkse, Iraanse, Egyptische en Kroatische cultuur. Zij deelden hun eten en muziek en vertelldn bijvoorbeeld over de achtergrond ervan.

Op twee tijdstippen was er een talkshow, georganiseerd door de Stadmakerij. Er waren workshops: ‘Pak & Plak’, waarmee met oude kranten allerlei voorwerpen kunnen worden gepimpt en ‘Kleurrijke mensen’, beide voor alle leeftijden, en speciaal voor kinderen ‘Schminken’ en ‘Delftsblauw schilderen’.

Voor kinderen was er de kidsquiz. De hal bij de roltrappen was ingericht als Lelykracht terras, waar wat gedronken kon worden en de verschillende projecten van Lelykracht zich presenteerden.