Burgemeester Van der Werff neemt afscheid

Emmeloord - Tijdens een buitengewone raadsvergadering, donderdagmiddag, nam burgemeester Aucke van der Werff afscheid van gemeente Noordoostpolder. Hij droeg zijn ambtsketen over aan wethouder Marian Uitdewilligen (CDA) uit Luttelgeest.

Uitdewilligen is tot oktober tijdelijk burgemeester van de Noordoostpolder. Daarna begint Henk Tiesinga als waarnemend burgemeester van deze gemeente.

Tijdens de buitengewone raadsvergadering klonken er diverse fraaie anekdotes over Van der Werff (65) zijn periode als burgervader van de Noordoostpolder. Hoogte-, maar ook wat dieptepunten passeerden de revue. Tijdens de vergadering spraak Leen Verbeek, Commissaris van de Koning, en Boris van der Ham, van Stichting Werelderfgoed de afscheid nemende burgervader toe. Van der Werff is zelf betrokken bij deze stichting. Ook plaatsvervangend raadsvoorzitter Berthoo Lammers nam het woord, evenals wethouder Wiemer Haagsma.

Bij het afscheid kreeg Van der Werff samen met zijn vrouw Aline diverse cadeaus, waaronder een fraai beeld van schaatsers. Dat viel in de smaak bij schaatsliefhebber Van der Werff.

In de avond volgde er in theater 't Voorhuys een feestelijk afscheid voor genodigden. Iedereen kreeg zodoende de kans om afscheid te nemen van Van der Werff, die in acht jaar burgemeester was van de Noordoostpolder.