Bridgeclub Lelystad BCL ’58 viert 60-jarig jubileum

Lelystad - Bridgeclub Lelystad BCL ’58 vierde afgelopen zaterdag in Next Restaurant haar 60-jarig jubileum in Next Restaurant.

‘Een club die ouder is dan de stad zelf is toch wel erg uniek. We vieren dit heel toepasselijk in Bataviahaven, dichtbij het werkeiland waar de bridgeclub is begonnen’, aldus de organisatie.

Het begon met vijf paren

Op 12 september 1958 werd door de heren Van der Meulen, Smallegange en Hozee de bridgevereniging BCL ’58 opgericht. De bridgeclub begon met vijf paren die op vrijdagavond bij elkaar kwamen. De contributie bedroeg 25 cent per maand.

Bridgecursus voor beginners

Inmiddels bestaat de club uit 165 leden die verdeeld over de maandagavond, dinsdagmiddag en woensdagmiddag met elkaar spelen. ‘Een mooi aantal maar we hopen willen eigenlijk nog meer spelers aantrekken. Daarvoor gaat de bridgeclub in oktober een bridgecursus voor beginners starten met een gediplomeerde bridgedocent'.

Cheque van 600 euro

Om het bridgen in Lelystad te bevorderen heeft sportwethouder Elly van Wageningen, die bij de opening van het jubileumfeest aanwezig was, een cheque van 600 euro aan de club uitgereikt.