Eerste Lelystadse Samenloop voor Hoop levert ruim 17.000 euro op

Lelystad – De eerste Samenloop voor Hoop heeft het mooie bedrag van 17.220,68 euro opgeleverd. Burgemeester Ina Adema overhandigde zondagmiddag de symbolische cheque aan de organisatie.

De Samenloop is een fenomeen dat in meer plaatsen in Nederland wordt gehouden. Teams lopen in estafettevorm 24 uur lang rondjes over de atletiekbaan en zamelen daarmee geld in. Dat geld is bestemd voor de strijd tegen kanker. De teams die meedoen hebben allemaal een eigen verhaal over hun ervaringen met kanker. Helaas, want veel te veel mensen krijgen met deze ziekte te maken. De eerste rondes worden gelopen door mensen die de ziekte hebben overleefd.

En al waren de weersomstandigheden tijdens de eerste Lelystadse Samenloop bij tijd en wijle barbaars, de lopers lieten zich er niet door ontmoedigen. In een randprogramma traden allerlei artiesten belangeloos op en was er ook voor kinderen van alles te doen. En tijdens speciale ceremonies, zoals het ontsteken van de kaarsen zaterdagavond ter nagedachtenis aan hen die de kanker niet overleefd hebben, leverde velen kippenvel op.

En als zo’n evenement dit al teweeg weet te brengen onder deze weersomstandigheden, betekent het dat er enorm veel draagvlak voor is in de Lelystadse samenleving. De Samenloop is een tweejaarlijks evenement en zal dus waarschijnlijk in 2020 een tweede editie krijgen.