Ortho Design gaat voor vernieuwend met 3D voetscanner

Lelystad - Met hak, zonder hak, hoog, laag, zwart, roze of met bloemetjes. Het kan allemaal bij Ortho Design. ‘En dankzij onze 3D scanner is het aanmeten van een nieuw paar schoenen een kwestie van een paar minuten. Ideaal!’, vertellen André en Sandra IJsebrands, eigenaren van Ortho Design aan de Kolkweg 20-16 in Lelystad.

‘Veel mensen hebben zo’n ouderwets beeld van orthopedische schoenen. Groot, grof, niet modieus. Dat is al lang niet meer het geval. Mensen kunnen kiezen uit veel modellen, of een foto meenemen van hun favoriete model. Wij maken vrijwel alles. Uiteraard wel zonder het Nike of Chanel logo. Dat mag helaas niet niet’, grapt Sandra.

3D scanner

Dat Ortho Design met haar tijd meegaat blijkt ook uit de nieuwe 3D scanner die ze onlangs hebben aangeschaft. ‘Supersnel, innovatief en betrouwbaar. Voorheen namen wij alle maten met de hand op. Hier ging heel veel tijd in zitten. Niet fijn voor bijvoorbeeld kinderen, die over het algemeen net even wat minder geduld hebben. Ook voor mensen met dystrofie is dit niet prettig. Bij de kleinste aanraking ervaren zij al enorm veel pijn. Je wordt dan echt niet vrolijk als iemand een uur lang aan je voeten moet zitten’, legt André uit.

Eén van de redenen waarom sommige mensen het aanschaffen van nieuwe schoenen niet altijd even leuk vinden. ‘Terwijl dat het juist wel moet zijn!’, zegt Sandra. ‘Wie wil nou niet een nieuw paar schoenen uitkiezen. En dan ook nog eens in jouw favoriete kleur, materiaal en hoogte. Onze nieuwe 3D scanner helpt gelukkig enorm bij het aantrekkelijker en leuker maken van deze aanschaf.’

Extreem nauwkeurig

Het apparaat meet in vijf minuten de exacte maten van de voet op. ‘In het begin dacht ik nog regelmatig, klopt dit wel echt? Kan het zo snel? Dan checkte ik het stiekem toch nog even extra met de hand’, lacht André. ‘Maar het apparaat is extreem nauwkeurig. Bij handwerk, kan bijvoorbeeld het foutief noteren van een maat wel eens voorkomen. Dit is bij de scanner niet het geval. Echt geweldig.’

Omdat het een behoorlijke investering is, heeft het even geduurd voordat het tweetal besloot de scanner aan te schaffen. ‘We zagen het een keer op een beurs en waren meteen verliefd. Omdat het zo kostbaar is, zijn er maar weinig orthopedische schoenmakerijen in Nederland die er mee werken. Het is dus vrij uniek dat wij het apparaat wel hebben staan’, vertelt Sandra trots.

André en Sandra nodigen zowel bestaande als nieuwe klanten uit om hun nieuwe aanwinst te komen bezichtigen en uitproberen. ‘Gewapend met onze nieuwe scanner, een boek vol modellen, kleuren en stoffen en een lekker kopje koffie of thee staan wij er klaar voor! Vanaf nu is het aanschaffen van een nieuw paar schoenen alleen nog maar leuk en gezellig’, besluit het echtpaar.

Steunzolen

Klanten kunnen bij Ortho Design ook terecht voor het digitaal aanmeten van steunzolen. Ortho Design werkt op afspraak en is naast Lelystad ook gevestigd in Almere en Zwolle. Ga voor meer informatie en contact naar de website.

www.orthodesign.nl