Verhalen van inwoners Lelystad-Haven in de spotlight

Lelystad - 'Er is echt iets veranderd in de buurt, veel meer saamhorigheid en reuring'. Een inwoner van de Punter in Lelystad blikt tevreden terug op het evenement ‘Straat op de Kaart’ begin dit jaar. Deze maand is Lelystad-Haven aan de beurt.

De inwoner van de Punter vervolgt: 'Door met elkaar op te trekken en samen de verhalen te beleven hebben we elkaar beter leren kennen en hebben we inmiddels ook een buurtfeest met elkaar gevierd. In een van de acts was het net vernieuwde plein omgetoverd tot ‘Klein Jordaan’ en dat bordje staat er nog steeds'.

Dat smaakt naar meer

In navolging op het succes in de Punter staan eind deze maand de verhalen van inwoners in Lelystad-Haven centraal. De kapper, een opa, twee juffen, een vrijwilliger uit het buurthuis en anderen zijn met kunstenaars bezig om hun verhaal creatief uit te werken.

Bezoekers worden op zaterdag 22 en zondag 23 september via een wandeling door de wijk verrast door muziek, gedichten, theater en dans. De route, ook goed rolstoeltoegankelijk, start bij wijkcentrum de Windhoek en duurt 90 minuten.

Meer info en aanmelden via www.lelykracht.nl of straatopdekaart@lelykracht.nl.

Straat op de Kaart is een samenwerking tussen Lelykracht, CAF, Atelier Kamstra,  #Loods32, de kunstenaars, en bewoners uit Lelystad Haven.

Bekijk hieronder een filmpje van Straat op de Kaart in de Punter eerder dit jaar: