Zestig deelnemers menmarathon in Kuinderbos

Bant - Bij de marathon van Menvereniging De Burcht in het Kuinderbos starten zondag 60 deelnemers.

Het is de 21e editie van de marathon voor aangespannen paarden en ruiters onder het zadel. De wedstrijd ging vorig jaar vanwege de regenval niet door.

De deelnemers variëren van recreatieve tot gevorderde menners en ruiters. De eerste deelnemer start om 11 uur op het hoofdterrein aan Schoterweg 5 in Bant. Op het hoofdterrein rijden de deelnemers hun eerste hindernis, de zogenaamde 'vaardigheid'. Hier moeten de deelnemers zo snel mogelijk tussen poortjes van pionnen door. Daarna vervolgen ze hun route door het Kuinderbos en ook daar komen ze diverse hindernissen tegen. Ze moeten slalommen tussen bomen, palen en strobalen en natuurlijk door de waterbak. Dit gaat allemaal op tijd.

De menners en ruiters tonen graag hun precisie, tact en snelheid bij het nemen van de hindernissen op de route. Dit levert altijd veel spektakel op, vooral bij de waterbak. Dit allemaal onder toeziend oog van de juryleden en de dierenartsen van Dierenkliniek Emmeloord.

Via een prachtige route door en om het Kuinderbos komen ze uiteindelijk weer op het hoofterrein (Schoterweg 5 te Bant) terecht waar ze nog een aantal hindernissen moeten nemen. Het hoofdterrein is tevens de opstapplaats voor de huifkar om naar de waterbak te gaan.

www.menverenigingdeburcht.nl