Autospeedway: strijd om kampioenschap nog open

Lelystad - Het autosportgeweld barst zondag 16 september weer los op het Midland Circuit in Lelystad. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de strijd om het kampioenschap in vele klassen nog open.

Vanaf zondag is het voor velen rekenen geblazen, immers de verschillen in de standen van de diverse kampioenschappen zijn klein. De kersverse WALCO trophy-winnaar Andy van 't Veer uit Assendelft gaat aan de leiding bij de Junioren, maar weet dat de top 5 slechts 60 punten verwijderd is. Nieuwkomers Wout Hoffmans (Boxmeer) en Tim Driessen uit het Limburgse Meterik zijn met een vierde en vijfde plek geduchte tegenstanders. In deze klasse waar de jeugd vanaf 11 jaar autosport mag beoefenen zijn foutjes snel gemaakt, en gaan vaak kostbare punten verloren.

Een internationaal deelnemersveld wordt verwacht in de European Late Model Series, die op de snelle grote oval gaan strijden om de laatste punten in het ELMS kampioenschap. De snelle Fransman Jean Vasseur zal alles uit de kast halen om zijn Late Model naar de hoogste trede te rijden en de titel te prolongeren. Concurrenten als Moonen Rosmalen en Hammond (UK) gaan met hem de strijd aan in deze spectaculaire 'Nascar' look-raceklasse.

Het programma bevat tevens de BMW 325 i cup, Midland Hotrods , de Stockcars F2, Formule Toyota’s , de kids in de F3 stockcars en Micro F2’s.

De wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Op zaterdag wordt er getraind vanaf 13.00 uur.

www.autospeedway.org