Museum Schokland opent expositie 'Verkleide Zee'

Schokland - Museum Schokland opent zondag 16 september de nieuwe expositie ‘Verkleide Zee’ van Suzanne Glerum. Zij schildert -meestal Hollandse- landschappen in olieverf. Als geboren polderkind uit Marknesse voelt Glerum zich nog altijd speciaal aangetrokken door het zo kenmerkende polderlandschap.

De serie werken van ‘Verkleide Zee’ voert de kijker mee in de emoties die dit landschap oproept. De horizon en de wolkenluchten maar ook de kleigronden en de graanvelden: schilderkunst als troost waaraan een ieder zich mag laven.

Suzanne Glerum schildert haar landschappen in olieverf. Seriematig werkt ze haar onderwerpen uit: graanvelden, kleigronden, rivieren en zeeën. In deze expositie ‘Verkleide Zee’ draait het om de kleigronden in de Noordoostpolder. Het zijn bewogen landschappen waarbij het gevoel, niet uitgesproken, wordt geschilderd in lagen verf. Nat in nat wordt de verf op het doek geboetseerd. De kleuren zijn tinten met af en toe een accent.

Het feit dat Glerum in Amsterdam woont en ook daar haar atelier heeft is opmerkelijk, gezien haar liefde voor het polderlandschap. Glerum: 'Dit voedt juist het verlangen. Het verlangen terug te gaan naar dit landschap en het te willen schilderen. Ik schilder nooit direct naar de waarneming, het gaat om een gevoel of herinnering die niet eens alleen over het landschap gaat. Je kunt stellen dat mijn werk landschappelijke zelfportretten zijn'.

De expositie ‘Verkleide Zee’ sluit aan bij de viering van 100 jaar Zuiderzeewet en is te zien in de kerk van Museum Schokland van 16 september tot en met 6 januari 2019. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Museum Schokland.