Column Hans Engelvaart
Door Hans Engelvaart

Geluid

Niets zo subjectief als geluid. Ruim honderd klachten kwamen er binnen over drie dagen non-stop festivalmuziek op Lowlands.

Die klachten kwamen vooral van de Veluwe. Het was met name de bastoon die mensen hinderlijk vonden. Het is alsof je in bed ligt, niet kan slapen en een kraan hoort druppelen. Het geluid klinkt in je hoofd als enorme knallen, terwijl het in realiteit toch maar een gering aantal decibels is. Geluidsoverlast zal dan ook nooit tot ieders tevredenheid opgelost kunnen worden.

Geslaagd festival

De politie was uiterst tevreden over het geringe aantal aanhoudingen. Het festival was geslaagd: 55.000 mensen beleefden drie dagen lang een geweldig feest. Het is eigenlijk simpel. Leg in de lege dunbevolkte polder een groot evenemententerrein aan en je ontlast andere delen van Nederland.

Uitstekende promotie

Maar iedereen tevreden houden lijkt dus onmogelijk. Toch is het festivalterrein bij Walibi voor Dronten en dan vooral voor Biddinghuizen een uitstekende promotie. Binnenkort vindt er ook weer AgroTechniek plaats.

Infrastructuur

Enig minpuntje van het evenemententerrein blijft de infrastructuur. Zie het grote aantal files bij aanvang van grotere evenementen. Ondanks de vele maatregelen die zijn genomen zal de infrastructuur ook in de toekomst een zorgenkindje blijven, gezien het feit dat de bezoekers altijd door de flessenhalzen moeten die onze bruggen met het oude land dan zijn.

Al met al zijn het zaken die het positieve niet mogen overheersen. We moeten blij zijn met zo’n mooi evenemententerrein.