Nieuwe ondernemers zien potentie in Stadshart Lelystad

Lelystad - Het is de afgelopen tijd een komen en (vooral) gaan van ondernemers in het Stadhart van Lelystad geweest. Toch lijkt er nu met een aantal nieuwe namen als Uno, Kubus Poolse Supermarkt, Brownies & downieS en de Tosti Club weer leven in de brouwerij te komen.

‘Ik zie absoluut potentie in het Stadshart. Als dat niet zo was geweest had ik ook niet voor Lelystad gekozen’, zegt Uno-eigenaar Atjan Yang.

‘Mensen weten ons al goed te vinden’

Restaurant Uno, te vinden op de oude locatie van La Place, heeft al een goedlopende vestiging in Zwolle. Het restaurant serveert een grote variatie aan Spaanse, Italiaanse en Aziatische gerechten voor lunch en diner. ‘We zijn nu bijna drie weken open en mensen weten ons al goed te vinden. Ze geven aan dat ze het restaurant echt een aanvulling voor Lelystad vinden. Dat is natuurlijk mooi om te horen!’

Zinvolle dagbesteding

Naast Uno openen binnenkort ook The Tosti Club en Brownies & downieS een vestiging in winkelstraat de Promesse. In het lunchcafé van Brownies & downieS wordt het eten en drinken geserveerd door mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Een mooie dag-horeca gelegenheid met een sociaal aspect. We bieden zinvolle dagbesteding voor de mooiste mensen van Lelystad en omstreken!’, vermeldt Brownies & downieS op social media.

Hema verhuist naar Promesse

Twee weken terug bevestigde The Sting dat zij aan het eind van dit jaar het Stadshart verlaten. Welke onderneming het grote hoekpand aan de Promesse na het vertrek van de kledingwinkel gaat huren is nog niet bekend. Wel zal in het najaar een aantal meter verderop de Hema drie panden, die al een tijd leeg staan na het vertrek van onder andere Vögele en Nelson, gaan betrekken. Deze week vindt de overhandiging van de sleutel plaats, waarna de verbouwing kan beginnen. Qua oppervlakte lijkt het warenhuis kleiner te worden. Volgende week zal, na een informatieavond voor de werknemers, meer bekend worden over hoe de Hema invulling gaat geven aan de nieuwe locatie. Dit houdt wel in dat het grote pand aan het Stadhuisplein leeg komt te staan, maar de huidige eigenaar is optimistisch over het vinden van een nieuwe huurder.

Heerlijk multiculti

Het aan het Stadhuisplein gelegen Indiaas Restaurant Sher-E-Punjab, is onlangs uitgebreid met een snackbar waar niet alleen de standaard frikandellen en kroketjes genuttigd kunnen worden, maar ook Indiaase snacks op het menu staan. Iets verderop in de Stadshuisstraat is Kubus Poolse Supermarkt geopend, waar elk Pools product dat je je maar kan bedenken te koop is. Heerlijk multiculti in combinatie met de nu nog naastgelegen Hema rookworst. Als de rest van de ondernemers lekker blijven zitten en ook niet onbelangrijk, mensen blijven kopen, wordt het echt nog wel wat.