Henk Tiesinga waarnemend burgemeester Noordoostpolder

Emmeloord - Henk Tiesinga is per 10 oktober waarnemend burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. De 69-jarige Tiesinga woont in Bant en is lid van het CDA.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek heeft na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Noordoostpolder besloten om Tiesinga te benoemen tot waarnemend burgemeester. Woensdagnochtend heeft Henk Tiesinga hiervoor de eed afgelegd ten overstaan van de commissaris. De waarneming duurt tot het moment dat er in Noordoostpolder een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dit zal naar verwachting eind 2018 het geval zijn.

De huidige burgemeester, Aucke van der Werff, legt in oktober zijn ambtsketen neer.

Ruime bestuurlijke ervaring

Henk Tiesinga is geen onbekende in Flevoland. Hij beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en een breed netwerk. Hij was onder andere dijkgraaf van het Waterschap Zuiderzeeland, lid van de Eerste Kamer en voorzitter van het hoofdbestuur van de Yarden Vereniging. Daarnaast is hij bestuurlijk actief bij verschillende maatschappelijke organisaties. Zoals gebruikelijk tijdens een periode van waarneming zal Tiesinga geen belangenbehartiging of representatieve activiteiten vanuit zijn nevenfuncties uitoefenen.