Met de blik van Lely kijken naar de toekomst

Lelystad - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) kijkt op woensdag 12 september, tijdens de Cornelis Lely Lezing in het Provinciehuis in Lelystad, met de blik van Cornelis Lely naar de toekomst van het IJsselmeergebied.

Dit jaar viert Nederland 100 jaar Zuiderzeewet, een markant moment in de Nederlandse geschiedenis. De totstandkoming van de Zuiderzeewet was vooral de verdienste van ingenieur en staatsman Cornelis Lely. Hij ontwikkelde als technisch ingenieur zelf het plan voor de afsluiting en gedeeltelijke droogmaking van de Zuiderzee en wist als politiek strateeg en bestuurder zijn toekomstvisie op het Zuiderzeegebied tot wet te maken.

In de Cornelis Lely Lezing 2018, ‘Beweging in de polder; besluitvorming over breed waterbeheer in de 21e eeuw’, kijkt minister Cora van Nieuwenhuizen met de blik van haar illustere voorganger naar de toekomst van het IJsselmeergebied. Zij zal proberen de blik van Lely te projecteren op hedendaagse vraagstukken zoals het bestuur en de besluitvorming met betrekking tot het waterbeheer, de kansen die de watertechnologie momenteel aan Nederland biedt en de waarde die het IJsselmeergebied heeft voor onze toekomst.

De lezing in het Provinciehuis aan de Viasrenddreef 1 in Lelystad begint op woensdag 12 september om 15.30 uur.