Inschrijven Scholierensport begonnen

Lelystad - Sportbedrijf Lelystad organiseert elk jaar Scholierensport, een sportkennismakingsprogramma voor peuters, kleuters, leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. De inschrijving voor dit jaar is begonnen.

Het aanbod aan activiteiten is ook deze keer groot en divers: van yoga tot golf en van gitaarles tot zelfverdediging. Op de nieuwe website www.scholierensport.nl is het hele aanbod te bekijken en kunnen leerlingen zich inschrijven voor een onbeperkt aantal activiteiten.

Scholierensportfolder

Deze week krijgen alle leerlingen de Scholierensportfolder uitgereikt van de vakleerkrachten van Stichting SchOOL of van de school zelf. Marco van de Water, hoofd Exploitatie van Sportbedrijf Lelystad: 'Met het project Scholierensport brengen we Lelystadse kinderen en jongeren in beweging. We maken de drempel om een keer kennis te maken met een activiteit zeer laag. En doordat ze verschillende activiteiten kunnen uitproberen, ontdekken ze welke sport of activiteit bij hen past. Daarna is het nog maar een kleine stap naar een lidmaatschap bij een vereniging of (sport)aanbieder'.

Muziekles

Nieuw dit jaar is het cultuuraanbod van Kubus. Leerlingen kunnen via Scholierensport onder andere gaan ervaren hoe het is om muziek te maken op de gitaar, saxofoon of trompet.

De kosten zijn 4 euro per activiteit. Handboogschieten kost 4 euro extra.

Prijs voor de hele klas

Ook dit jaar is er weer een mooie prijs te winnen door mee te doen aan Scholierensport. Onder alle klassen met minimaal tien ingeschreven leerlingen verloot Sportbedrijf Lelystad op 3 december een goed gevulde ballentas.

Inschrijven kan via de website van Scholierensport.