Organisatie Leisure World Kerstloop Dronten introduceert bedrijvenloop

Dronten - Tijdens de dertigste editie van de Leisure World Kerstloop, die zondag 16 december wordt gehouden, wordt een nieuw onderdeel aan het wedstrijdprogramma toegevoegd: de bedrijvenloop. Hier kunnen ondernemers uit de regio met een team (van vijf lopers) deelnemen op de afstanden vijf en tien kilometer.

Zakelijk platform

De bedrijvenloop wordt mede mogelijk gemaakt door het zakelijk platform van de provincie Flevoland: FlevoZine. Er is - net als bij de andere wedstrijdonderdelen - een tijdsopname zijn en een prijsuitreiking.

VIP-tent

Speciaal voor deelnemers aan de Businessrun wordt er voorafgaand aan de loop een VIP-tent ingericht. Hier kunnen deelnemers vooraf en achteraf een versnapering halen. Doel van de bedrijvenloop is om te tonen dat het bedrijfsleven in en rond Flevoland vitaal en sportief is ingesteld. Bovendien blijkt het samen met collega’s een uitdaging aangaan goed te zijn voor de sfeer op de werkvloer.

Sportieve ambitie

Tot slot draagt de toevoeging van het wedstrijdonderdeel bij aan de sportieve ambitie van de Leisure World Kerstloop om uit te groeien tot een belangrijk regionaal evenement voor de hele samenleving. ‘In navolging van de wedstrijd- en recreatieloop is er al sinds jaar en dag een kinderloop van één kilometer. Dat is een enorm succes. Wij denken dat het betrekken van ondernemers - de economische hardlopers van de regio - de binding met het evenement verder vergroot en de kerstloop nog meer het ultieme uitje in de kerstvakantie maakt,’ aldus Allert Everts van de organisatie.

Inschrijven

Collega’s die willen meedoen kunnen zich online inschrijven. Alle deelnemers ontvangen persoonlijk een herinnering. Voor de drie snelste bedrijfsteams is een prijs beschikbaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een prachtige wisselbeker.

Ook individuele lopers kunnen zich al inschrijven voor de jubileumeditie van de Kerstloop Dronten.