Roeivereniging Pontos viert 40-jarig bestaan

Lelystad - Roeivereniging Pontos uit Lelystad viert zaterdag 15 september haar achtste lustrum. Pontos is door een aantal enthousiaste pioniers opgericht in 1978.

De eerste jaren werd er geroeid vanuit een noodvoorziening op industrieterrein Noordersluis. Sinds 1984 is Pontos aan de kop van het Gelderse Diep gevestigd, pal achter winkelcentrum Kamp. Een prachtige plek, want vanaf deze plaats kan heerlijk geroeid worden over de mooie Flevolandse kanalen en vaarten.

Pontos heeft een fraai, recent gerenoveerd, pand. De roeivereniging beschikt over een grote loods met tientallen roeiboten in verschillende klassen. De leden zorgen zelf voor het onderhoud van het materiaal en de organisatie van de club. Pontos is daar heel erg trots op.

Lustrumfeest

Het 40-jarig bestaan wordt gevierd met een gezellig lustrumfeest. Hiervoor worden speciaal de veteranen uit de beginjaren uitgenodigd. ’s Middags wordt voor hen een roeitocht georganiseerd. De jeugd en andere waaghalzen kunnen aan het eind van de middag deelnemen aan een uitdagende behendigheidswedstrijd.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Botendoop

Tijdens het lustrumfeest worde ook drie nieuwe skiffs gedoopt. Een skiff is een smalle eenpersoonsboot, waarin extra snel geroeid kan worden. Burgemeester Ina Adema van Lelystad zal voor deze gelegenheid ook één van de skiffs dopen. Na een gezamenlijke barbecue wordt ’s avonds een bijzondere lichtjestocht in het Gelderse Diep gehouden. De boten worden voor deze gelegenheid versierd en verlicht. Een feestelijk schouwspel op het donkere water.

Kijk voor meer informatie op de website van de roeisport en roeivereniging Pontos.